Empty
Click + to add content

Veelgestelde vragen

Videoafspraak via DocLine

Een videoafspraak is net zoals een gewone afspraak met je zorgverlener. Het enige verschil is, is dat je niet in dezelfde ruimte zit, maar elkaar ziet in een beveiligde online omgeving. Tijdens de videoafspraak kun je jouw gezondheidsklacht of vraag bespreken. Doordat je je zorgverlener kan zien, kunnen jullie nog steeds fysieke onderwerpen bespreken, zoals een huiduitslag. Een videoafspraak is geheel gratis en duurt even lang als een fysieke afspraak in de huisartsenpraktijk.
Als je staat ingeschreven bij DocLine kun je online een telefonische of videoafspraak maken. Dit doe je via ons patiëntenportaal HuisartsDichtbij. Na het plannen van je afspraak ontvang je een bevestiging per mail, met daarin een link naar de videoafspraak. Klik een paar minuten voor de afspraak op de inloglink en je komt in de virtuele wachtkamer terecht. De zorgverlener start de afspraak.
Een videoafspraak kun je inplannen voor ieder onderwerp waar je normaal gesproken ook een afspraak op de praktijk voor maakt. Heeft je kind bijvoorbeeld koorts? Dan kan er een videoafspraak ingepland worden omdat de huisarts je kind online kan zien. Na een (telefonische of) videoafspraak, kan er altijd nog een afspraak in de praktijk worden gemaakt. Tenslotte, de videoafspraak is niet voor spoedeisende hulp, bel in dat geval direct naar de praktijk.
Net als bij een normale afspraak is het bij een videoafspraak ook belangrijk dat je op tijd bent. Wanneer je later inlogt, hangt het af van de andere afspraken van de zorgverlener of deze nog tijd heeft om je te helpen. Dit kunnen we niet garanderen. Wanneer je voor het eerst een videoafspraak bij ons hebt, is het handig om van tevoren goed te controleren of alles werkt (je camera/webcam, internetverbinding en microfoon). Zodra je op de link naar de videoafspraak klikt, kun je dit in je browser testen voordat je de daadwerkelijke afspraak ingaat. Neem tijd om dat uit te proberen voordat de videoafspraak met de zorgverlener start.
Als je technische problemen ervaart (voor of tijdens de afspraak), kun je contact met ons opnemen via de chatfunctie. Onze chat is iedere dag beschikbaar tussen 07.00 en 21.00 uur.
Je kunt met je huisarts videobellen via je computer, smartphone of tablet. Hiervoor hoef je geen applicatie te installeren, maar je hebt wel een goede browser nodig (Google Chrome, Mozilla Firefox of Safari), een werkende camera of webcam en een microfoon (ingebouwd in het apparaat of los). Als je wilt bellen met de iPad heb je minstens iOS versie 10 nodig. Voor vragen, kun je iedere dag tussen 07.00 en 21.00 uur chatten met onze zorgverleners.
De videoafspraak is beveiligd in onze online omgeving waarbij je moet inloggen met je DigiD. Alleen jij krijgt een link naar het videogesprek toegestuurd naar het mailadres dat is gekoppeld aan je account. Door de veilige, eenmalige verbinding kan er niemand anders meekijken. Daarnaast worden de gesprekken niet opgenomen of bewaard.