Gezond.nl app

Hoe kan ik de Gezond.nl app downloaden?

Je kunt de Gezond.nl app downloaden in de App Store of Play Store.

Hoe werkt de Gezond.nl app?

Bij DocLine is online zorg het startpunt. Zo heb jij snel contact met de huisarts én kom je alleen langs op de praktijk wanneer het echt nodig is. Stel al jouw (zorg)vragen in onze Gezond.nl app. Via onze chat kun je dagelijks tussen 8.00 en 21.00 uur (in het weekend en op feestdagen van 9.00 tot 12.00 uur) chatten met onze zorgverleners. Het enige wat je hoeft te doen is je in te schrijven bij DocLine en in te loggen met je DigiD.

Welke vragen kan ik stellen in de app?

Via de app kan je een huisarts vragen stellen over je gezondheid, waarbij je eventueel een foto kan meesturen. Daarnaast kan je algemene vragen voorleggen en praktische zaken regelen.

Wie beantwoordt mijn vraag in de app? 

De huisarts beantwoordt vragen over je gezondheid via de chat of een videogesprek. Algemene en praktische vragen over bijvoorbeeld een afspraak of een herhaalrecept kunnen ook worden beantwoord door de assistent.

Heb ik altijd dezelfde huisarts?

Ons huisartsenteam pakt samen de zorg op. Wanneer je een vraag stelt, helpt de huisarts die op dat moment beschikbaar is je verder. Ons team bestaat uit een kleine groep zorgverleners. Iedere huisarts heeft tijdens het gesprek toegang tot jouw medisch dossier. Hierdoor is de huisarts op de hoogte van jouw situatie en kunnen we je goed verder helpen.

Zijn mijn medische gegevens veilig in de app?

Jouw medische gegevens zijn alleen zichtbaar voor jou en de zorgverlener waarmee je spreekt. Door in te loggen met DigiD, garanderen we dat je gegevens veilig zijn. Daarnaast houden wij ons aan de wet- en regelgeving op het gebied van privacy. Deze staat vastgelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Lees meer over hoe wij met je gegevens omgaan in de privacyverklaring.

Wat kunnen kinderen in de app doen? 

Kinderen kunnen de app gebruiken. Afhankelijk van de leeftijd kunnen kinderen zelf hun zorg regelen.  

Kinderen jonger dan 12 jaar
De ouder of voogd kan chatten namens hun kind. Log wel in met de DigiD van je kind. Om zeker te zijn dat we met de juiste persoon chatten, starten we een videogesprek.

Kinderen tussen de 12 en 16 jaar
Kinderen mogen zelf chatten met de huisarts. Om zeker te zijn dat we met de juiste persoon chatten, starten we een videogesprek.

Kinderen ouder dan 16 jaar
Kinderen mogen zelf chatten met de huisarts en kunnen hun medische gegevens inzien.  Lees meer over het inzien van medische gegevens op de website van OPEN.

Wat kan ik doen als ik technische problemen heb met de Gezond.nl app?

Het kan zijn dat je technische problemen met de Gezond.nl app ervaart. Vragen hierover kun je stellen via de chat. Lukt het niet om de app te gebruiken? Dan kun je een mail sturen naar help@gezond.nl.

Wie zit er achter de Gezond.nl app?

De Gezond.nl app is onderdeel van Gezond.nl. Dit is een initiatief van Arts en Zorg, de grootste huisarts van Nederland. Gezond.nl richt zich op de ontwikkeling van digitale diensten en infrastructuur op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Door snel, persoonlijk en eenvoudig antwoord te geven op gezondheidsvragen. DocLine is een initiatief van de Arts en Zorg Groep.