Gecombineerde leefstijlinterventie via DocLine

Gezond door het leven willen we allemaal. Toch is dat soms best lastig, bijvoorbeeld door een ziekte. Een extra steun in de rug is dan erg fijn. Een gecombineerde leefstijlinterventie geeft je deze hulp: samen met een gespecialiseerde leefstijlcoach ga aan de slag om gezonder en vitaler door het leven te gaan.

Wat is gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)?

Gecombineerde leefstijlinterventie is een traject dat zich richt op het verbeteren van de gezondheid door het aanpassen van de leefstijl. Onder leefstijl vallen: voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning.

Wat is het doel van GLI?

Het doel van GLI is onder andere afvallen en verbeteren van de kwaliteit van leven. Dat bereiken we door te focussen op gezonder eten, gedragsveranderingen en meer bewegen.

Voor wie is leefstijlinterventie?

Gecombineerde leefstijlinterventie is ontwikkeld voor mensen met overgewicht, diabetes of een hart- of vaatziekte. Je komt in aanmerking voor dit programma als je:

 • boven de 25 jaar bent, overgewicht hebt (BMI van 25 of hoger) en verhoogd risico hebt op diabetes mellitus type 2;
 • boven de 25 jaar bent, overgewicht hebt (BMI van 25 of hoger) en een cardiovasculaire aandoening (hart-en vaatziekte).
 • obesitas hebt (BMI van 30 of hoger).

 • Hoe ziet een GLI-traject via DocLine eruit?

  Een GLI-traject bij DocLine begint met een intakegesprek met je leefstijlcoach. Samen bespreken jullie jouw doelen en maken jullie een plan om deze doelen te bereiken. Hierna krijg je coaching en advies om je te begeleiden naar een gezonde leefstijl. Deze gesprekken kunnen zowel individueel als in de vorm van groepsbijeenkomsten zijn.

  Centraal in het programma staan onder andere:

 • Gezonde voedings- en eetgewoontes
 • Hoe kom en blijf je in beweging?
 • Betere slaapgewoontes
 • Hoe kun je beter ontspannen?
 • Hoe maak je jouw acties tot een succes?
 • Gezond leven is plannen
 • Hoe kan je deelnemen aan GLI?

  Als je wilt deelnemen aan GLI heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Neem daarom contact op met de huisartsenpraktijk. Na de verwijzing neemt de leefstijlcoach contact met je op om een intakegesprek in te plannen.

  Bent u patiënt bij DocLine Arnhem? Dan kunt u samen met de experts van Formupgrade aan de slag met het GLI-programma BeweegKuur. Neem contact op met uw huisarts als u zich wilt aanmelden voor dit traject.

  Is gecombineerde leefstijlinterventie vergoed door mijn zorgverzekering?

  Ja, alle GLI die bewezen effectief zijn, zijn sinds 2019 opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Deze worden dus vergoed. Op dit moment zijn er drie erkende GLI-programma’s: CooL, BeweegKuur en Slimmer. Het GLI-programma heeft dus geen invloed op je eigen risico en er gelden geen eigen bijdrage voor het programma.

  DocLine Utrecht werkt met het leefstijlprogramma CooL.
  DocLine Arnhem werkt samen met het leefstijlprogramma
  BeweegKuur via Formupgrade. 

  Empty
  Click + to add content