Chronische zorg bij DocLine
Heb je last van een chronische aandoening, zoals astma, COPD, diabetes of hart-en vaatziekten? DocLine biedt zorgvuldig samengestelde zorgprogramma’s aan om jou te begeleiden bij jouw chronische aandoening of ziekte. Ons team ondersteunt met onderzoek, behandelingen en begeleiding.
Wat is een zorgprogramma?
Een zorgprogramma is een keten van zorg en behandelingen voor chronisch zieken. Onze zorgprogramma’s hebben als doel om complicaties te voorkomen en je eigen regie op de chronische ziekte te vergroten. Met onze zorgprogramma’s streven we samen met jou naar de best mogelijk kwaliteit van leven.
Hoe zien onze zorgprogramma’s voor chronische ziektes eruit?
Onze zorgprogramma’s bestaan uit onderzoek (diagnostiek), behandeling en begeleiding van één specifieke aandoening of klacht. We stellen strenge kwaliteitseisen aan onze zorgprogramma’s. Al onze programma’s voldoen aan de standaarden van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Ook richten we onze zorgprogramma’s zo digitaal mogelijk in. Zo hoef je alleen naar de praktijk te komen als dat écht nodig is.
Welke zorgprogramma’s biedt DocLine aan?
DocLine biedt zorgprogramma’s aan voor meerdere chronische aandoeningen, namelijk diabetes, astma en COPD en hart-en vaatziekten.
Zorgprogramma voor astma en COPD
Ons belangrijkste doel is om beschadigingen aan jouw longen te voorkomen. We houden je klachten daarom nauwlettend in de gaten en nemen als het nodig is een longfunctietest bij je af.
Zorgprogramma voor diabetes
Onze zorgverleners zetten zich in om te voorkomen dat je suikergehalte schade aan je lichaam aanbrengt. Dat doen we onder andere met meerdere controles en eventuele aanvullende onderzoeken. Zo houden we de diabetes en je bloedsuikerwaardes onder controle.
Zorgprogramma voor hart-en vaatziekten
Ons zorgprogramma hart- en vaatziekten, ook wel cardiovasculair risicomanagement (CVRM) genoemd, is opgezet voor mensen met een chronische aandoening aan hart- en bloedvaten of een verhoogd risico op hart-en vaatproblemen. Samen met jou brengt je huisarts in kaart waar jouw risico’s liggen en welke wijzigingen in je leefstijl of medicatie deze risico’s beperken.