Empty
Click + to add content

onderzoek praktijk docline

medisch onderzoek

Als uit een afspraak blijkt dat de huisarts meer informatie nodig heeft om je gezondheidsklachten op te lossen, zal er mogelijk een vervolgonderzoek plaatsvinden. Dit kan een lichamelijk onderzoek door de huisarts zijn, waarvoor de huisarts je zal uitnodigen op de praktijk voor een afspraak. Het kan ook diagnostiek betreffen, bijvoorbeeld een bloedonderzoek of een uitstrijkje. Na een afspraak zal de huisarts je uitnodigen om op de praktijk langs te komen voor een onderzoek of je doorverwijzen naar een laboratorium waar het onderzoek afgenomen wordt. De kosten voor diagnostiek gaan af van je eigen risico. Als je hier meer informatie over wilt kun je het beste contact opnemen met je verzekeraar.

Bij DocLine kun je terecht voor de volgende medische onderzoeken:

  • Bloedonderzoek
  • Urineonderzoek
  • Longfunctietest
  • Teledermatologie

Lees hieronder wat deze onderzoeken precies inhouden.

bloedonderzoek

In je bloed zit veel medische informatie voor de huisarts om het onderzoek te versterken. De huisarts verwijst je door naar een prikpost (Saltro) waar je terechtkunt voor het bloedprikken. Met deze bloedafname doet je huisarts onderzoek om zo een diagnose te stellen.

urineonderzoek

Bij een mogelijke blaasontsteking kun je bij de huisartsen van DocLine een urineonderzoek laten uitvoeren. Je krijgt instructies over hoe en hoe laat je je urine bij de huisartsenpraktijk kunt afleveren. Vergeet hierbij niet je legitimatiebewijs en zorgverzekeringspas mee te nemen.

longfunctietest

Met een longfunctietest (ook wel spirometrie genoemd) wordt de inhoud van je longen getest met een blaastest. Hieruit kan de huisarts onderzoeken of je misschien astma hebt of een vernauwing in je luchtwegen. Deze longfunctietest wordt vaak door je praktijkondersteuner uitgevoerd in de huisartsenpraktijk, maar je kan ook worden doorverwezen naar een ziekenhuis of laboratorium.

teledermatologie

Heb je last van huidproblemen? Dan kun je op verzoek van de huisarts een foto opsturen van je huidprobleem. De huisarts stuurt deze foto op naar de dermatoloog. De huisarts heeft na een paar dagen uitslag van dit dermatologisch onderzoek.

bij docline kun je terecht voor:

meer over docline