Empty
Click + to add content

Huisartsenzorg bij DocLine

Je huisarts is het vertrouwde aanspreekpunt voor al je zorgvragen. Hij of zij kent jouw situatie het best en heeft er goed zicht op als er iets in je gezondheid verandert. Daarom is het fijn als je huisarts er voor je is als het nodig is. Bij DocLine is de huisartsenzorg altijd dichtbij; ook ‘s avonds en in het weekend.

Afspraak maken

Waarvoor kun je bij de huisarts terecht?

Bij de huisarts kun je terecht voor al je zorgvragen: groot of klein. De huisarts is je eerste aanspreekpunt bij lichamelijke klachten of klachten over je psychische gezondheid.

Heb je een administratieve vraag of kleine zorgvraag? Soms kan de assistent je al verder helpen en is een afspraak bij de huisarts niet nodig. Je kunt je zorgvraag eenvoudig stellen via de chat, dan ontvang je snel een antwoord. Klik op het icoon aan de rechterkant van het scherm om te chatten met een zorgverlener.

Ook voor kleine onderzoeken kan de assistent je vaak al helpen. Ze hebben hiervoor een speciaal assistentenspreekuur. Via ons patiëntenportaal Gezond.nl maak je hiervoor eenvoudig online een afspraak.

Telefonisch of videoconsult maken bij de huisarts

DocLine is een online huisarts. Dat betekent dat je al je zorgzaken online regelt en de huisartsen je eerst helpen via een telefonisch of videoconsult. Je maakt eenvoudig een afspraak via ons patiëntenportaal Gezond.nl.

Log in met je DigiD, klik op afspraak maken in het linkermenu en selecteer een moment dat jou uitkomt. Onze zorg is ook ‘s avonds en in het weekend bereikbaar. Zo zit er altijd een moment tussen dat jou uitkomt! Als de afspraak is gemaakt ontvangt je een bevestiging van de afspraak via de e-mail.

Tijd voor de afspraak met de huisarts? Dit kun je verwachten

Een videoconsult of telefonisch consult is hetzelfde als een gewone afspraak. Het enige verschil is dat je niet bij elkaar in dezelfde ruimte zit. Het consult duurt even lang als een afspraak op de huisartsenprakijk. Tijdens het consult bespreek je samen met de huisarts jouw zorgvraag en bepalen jullie wat de eventuele vervolgstap wordt.

Wanneer is een fysieke afspraak op de praktijk nodig?

In principe zijn alle eerste afspraken telefonisch of via een videoconsult. Geeft de huisarts aan dat een afspraak op afstand niet mogelijk is (bijvoorbeeld voor een lichamelijk onderzoek)? Dan vragen we je om alsnog langs te komen op de praktijk.

Heb je een klacht waarvoor een fysieke afspraak altijd nodig is? Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een spiraaltje of het afnemen van een uitstrijkje? Dan kun je direct een afspraak op de praktijk inplannen.

Wordt een consult bij de huisarts vergoed?

Ja, een consult bij de huisarts wordt altijd vergoed door het basispakket van de zorgverzekering. Een afspraak bij de huisarts heeft dus geen invloed op je eigen risico.

Houd er wel rekening mee dat eventuele aanvullende onderzoeken tijdens het consult niet altijd vergoed worden. De kosten hiervoor gaan van je eigen risico af. Maak je bijvoorbeeld een afspraak bij de huisarts voor een soa-test? Dan is de afspraak wel vergoed, maar de test zelf niet.

Maak eenvoudig online een afspraak bij DocLine

Bij DocLine regel je al jouw zorgzaken snel en eenvoudig online. Plan een afspraak in op een moment dat jou uitkomt; waar en wanneer jij dat wilt. Onze huisartsen en zorgverleners helpen je graag verder in een telefonische, video- of fysiek consult. Zo is de huisartsenzorg die jij nodig hebt altijd dichtbij.