Empty
Click + to add content

Gecombineerde Leefstijlinterventie 

Wat is gecombineerde leefstijlinterventie?

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) richt zich op het verbeteren van de gezondheid door het aanpassen van de leefstijl. Onder leefstijl valt: voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning. Het doel van deelname aan GLI is onder andere afvallen en verbetering van kwaliteit van leven. GLI bestaat uit een intakegesprek gevolgd door coaching in individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten. GLI is vanaf 2019 opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. 

Het is een intensief tweejarig traject, waarbij van je wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent en je actief betrokken bent. 

Wat houdt het GLI-programma in?

Het GLI-programma CooL houdt in dat je gedurende twee jaar advies en coaching krijgt om je te begeleiden naar een gezonde leefstijl. Gezonder eten, gedragsverandering en meer bewegen staan centraal in het programma met o.a.: 

  • Gezonde voedings- en eetgewoontes
  • Hoe kom en blijf je in beweging?
  • Betere slaapgewoontes
  • Hoe kun je beter ontspannen?
  • Hoe maak je jouw acties tot een succes?
  • Gezond leven is plannen

Wanneer kom je in aanmerking?

Je kunt deelnemen als je voldoet aan één van de onderstaande eisen: 

  • Je bent boven de 18 jaar en hebt overgewicht; Body Mass Index (BMI) van 25 of hoger; met daarbij verhoogd risico op diabetes mellitus type 2, of cardiovasculaire aandoening (hart- en vaatziekten)
  • Je bent boven de 18 jaar en hebt obesitas; met BMI van 30 of hoger

Neem contact op met de huisarts als je niet zeker weet of je in aanmerking komt voor het GLI-programma. 

Verwijsbrief huisarts

Voor deelname aan CooL is een verwijzing van de huisarts nodig. Neem daarom als je wilt deelnemen contact op met onze huisartsenpraktijk. De huisarts verwijst je door naar Doriet Lyppens van Leefstijl Utrecht - Stichtse Vecht. Na verwijzing neemt de leefstijlcoach met je contact op om een intakegesprek te plannen. 

Wat wordt vergoed?

Het GLI-programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering en heeft daarom geen invloed op het eigen risico (je eigen risico wordt dus niet belast). Er geldt geen eigen bijdrage. Neem voor inschrijving voor het programma contact op met je zorgverzekeraar voor de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor vergoeding van het GLI-programma. 

Alle informatie omtrent GLI geleverd door Leefstijl Utrecht - Stichtse Vecht lees je op hun website. 

Bij DocLine kun je terecht voor:

Meer over DocLine
Empty
Click + to add content