5 sep 2021
U bent nu hier: Nieuws ➜ Coronamaatregelen
Shanah Docline
/ Categories: Algemeen

Coronamaatregelen

Bij DocLine kan je voor veel klachten digitaal terecht en wanneer nodig op onze praktijk. Hierdoor kunnen we veel zorg op afstand voor je regelen. Als je toch uitgenodigd wordt op de praktijk, hebben we verschillende maatregelen genomen om de 1,5 meter afstand te bewaren.

Onze maatregelen in de praktijk

 • Draag een mondkapje in de praktijk. neem zelf een mondkapje mee
 • We schudden geen handen meer
 • Onze huisartsenpraktijk wordt grondig schoongemaakt
 • Betalen kan alleen met PIN
 • Kom zoveel mogelijk alleen naar de afspraak. Dit geldt niet voor kinderen of mensen die begeleiding nodig hebben
 • Kom op de afgesproken tijd naar de praktijk, niet eerder. Zo zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk mensen in de wachtkamer zitten
 • Alle stoelen in de wachtkamer en in de spreekkamer staan op 1,5 meter afstand van elkaar
 • Er staan markeringen op de vloer om 1,5 meter afstand te houden
 • Waar mogelijk staan er looproutes aangegeven

Wat te doen bij luchtwegklachten?

Als je vóór je afspraak in de praktijk luchtwegklachten krijgt, neem dan met ons contact op via de chat. De zorgverlener kijkt samen met jou of en hoe je afspraak op de praktijk door zal gaan. Mogelijk wordt de afspraak vervangen door een telefonische of videoafspraak.

Wanneer je klachten krijgt, kun je jezelf laten test op het coronavirus. Je kunt een afspraak maken via www.coronatest.nl of bellen naar de GGD via 0800 – 1202.

Actualiteiten coronavirus

Voor actuele informatie over het coronavirus en de verspreiding, verwijzen we je graag door naar de volgende instanties:

 • Bekijk voor de huidige stand van zaken de website van het RIVM
 • Op Thuisarts vind je alle informatie over het coronavirus en een coronavirus-vragenlijst, ontwikkeld met het Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG).
 • Voor vragen kun je ook bellen naar het publieksinformatienummer van de overheid: 0800 - 1351.

Vaccinatiebewijs in CoronaCheck-app

Wil je een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kun je terecht op www.coronacheck.nl of de app CoronaCheck op je smartphone. Je kunt daar zelf je vaccinatiebewijs regelen. 

Kan je jouw vaccinatiebewijs niet via de CoronaCheck website of app vinden? Alleen als je door onze praktijk volledig bent gevaccineerd, kan je ons een e-mail sturen. Geef daarbij aan dat je een  bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen omdat dit niet is gelukt via www.coronacheck.nl. Vergeet niet je contactgegevens te vermelden. 

Op de website van de overheid vind je meer informatie over wat je zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen. 

Verklaring niet dragen mondkapjes

Voor mensen, die wegens hun beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen, geldt een uitzondering. Een verklaring kan aantonen dat er om medische reden geen mondkapje gedragen kan worden.  Deze verklaring kun je hier printen. Een doktersverklaring kan je huisarts niet afgeven. Deze verklaringen mogen alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts, conform  het algemene beleid. De huisarts kan je wel een uitdraai van het medisch dossier geven.

Positieve coronatest melden

Ben je door de GGD getest op corona en blijk je besmet te zijn? Meld dit dan ook aan onze huisartsenpraktijk. Ook als je corona hebt, kun je nog steeds met je vragen bij de huisarts terecht. 

Toegang tot medisch dossier via Landelijk Schakelpunt 

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Autoriteit Persoonsgegevens, IGJ en het Openbaar Ministerie hebben toestemming gegeven om huisartsgegevens van meer patiënten te raadplegen. Dit houdt in dat je automatisch toestemming verleent aan andere zorgverleners, bijvoorbeeld een huisartsenpost, om je dossier in te zien tenzij je deze toestemming afslaat via je huisartsenpraktijk of Volgjezorg.nl. Deze maatregel is maar tijdelijk vanwege het coronavirus en wordt op termijn weer teruggedraaid.

Hulp en informatie over Covid-19

De coronamelder app is overal in het land te gebruiken. Deze app stuurt een notificatie als je 15 minuten of langer bij een positief geteste persoon in de buurt bent geweest. De overheid heeft een landelijke helpdesk opgezet voor vragen over de app en is te bereiken via het gratis nummer  0800-1920 van 8:00 - 20:00 uur. 

De WHO (World Health Organization) heeft een WhatsApp aangemaakt met informatie over het Coronavirus. De huidige talen zijn: Engels, Arabisch, Frans en Spaans. Binnenkort zijn er meerdere talen beschikbaar, zoals Chinees en Russisch. De WHO Health Alert is te bereiken door 'hi' te appen naar +41 798 931 892. Het gebruik is gratis.

Tenslotte is het Rode Kruis gestart met een hulplijn voor mensen die een luisterend oor, advies of extra hulp nodig hebben vanwege quarantaine of thuisisolatie. Je kunt deze hulplijn van maandag t/m zondag bereiken van 09.00 - 21.00 uur op het telefoonnummer 070 - 4455 888.

Print
730