Empty
Click + to add content

Veelgestelde vragen

Kosten en declaraties huisartsenzorg

De reguliere huisartsenzorg wordt altijd volledig vergoed door de basisverzekering van je zorgverzekeraar. Deze kosten vallen dus niet onder je eigen risico.

Reguliere huisartsenzorg zijn telefoontjes, spreekuren en visites door huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners die bij DocLine werkzaam zijn.

Een deel van de zorgkosten betaal je zelf, want die vallen onder het eigen risico. Onder andere extra onderzoek, verwijzingen en medicatie via de huisarts vallen onder het eigen risico. Dat betekent dat je deze kosten aan je zorgverzekeraar betaalt, tenzij je het limiet van je eigen risico al hebt bereikt. Het is aan jou om je eigen risico in de gaten te houden.

Voorbeelden van zorg die onder het eigen risico vallen:

  • voorgeschreven medicijnen;
  • bloedafname en -onderzoek;
  • alle kweken die worden afgenomen;
  • onderzoeken in het ziekenhuis (zoals röntgenfoto en echo);
  • bezoek aan een specialist in het ziekenhuis;
  • bezoek aan een instelling voor psychologische hulp.
Wil je weten of bepaalde zorg van DocLine onder het eigen risico valt? Dat kun je altijd vragen aan je huisarts tijdens een afspraak of neem contact met ons op via de online chat.

Alles wat DocLine bij jouw zorgverzekeraar declareert (en jouw zorgverzekeraar betaalt), vind je op het declaratieoverzicht onder de naam Arts en Zorg BV.

Alles wat je zelf betaalt en onder het eigen risico valt kan ook onder de naam Arts en Zorg BV staan op het declaratieoverzicht, of onder de naam van de betreffende zorgverlener.

Heb je nog meer vragen over jouw declaratieoverzicht? Stel ze in de online chat!